BAJU PENGANTIN MAK ANDAM

Novel Dari Areila Sahimi

APA KATA HEROIN?


"Zain, sekeras-keras aku, rock-rock kapak aku, seselamba mana pun aku Zain, aku masih seorang perempuan. Yang tahu rasa malu bila tiba part nak luahkan isi hati." ~Aleeya~

APA KATA HERO?


"Biarpun dia serabut, dia kusut, dia jiwa kacau, dia suka teh tarik mamak sekalipun, pada aku dia tetap teristimewa." ~Zain~

Kenali Cerita Ariela Sahimi

Teman suka kome sapa teman dengan eila. Ariela pula sekadar nama pena teman ajer. Teman datang dari ipoh. Ipoh mali yang gerenti tarak sombong meyh...

Teman sekadar mencoret apa yang teman rasa pada skrin komputer ajer. Yang teman ingat, semua ni bermula akhir tahun 2007. Teman menulis cerpen untuk dihantar pada sebuah majalah yang teman suka baca tu. Tapi sayang, sampai sekarang pun cerpen teman tak keluar-keluar lagi. Untuk mengurangkan rasa kuciwa di hati, teman hantar cerpen tu ke blog Penulisan2u dengan nama pena : akubintangbiasa. Di situ teman mula dapat komen membina daripada pembaca-pembaca blog. Start dari situ, teman menulis, menulis dan menulis.

Baju Pengantin Mak Andam atau BPMA adalah cabaran daripada member kemceng teman. Dia yang cabar teman menulis novel. Walaupun teman takut sangat tak mampu buat benda ni. Kurang dari enam bulan BPMA siap sepenuhnya. Dari e-novel ianya diangkat menjadi senaskah novel. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat.

Teman sekadar menulis apa yang termampu sahaja. Kalau ada yang terkurang, Mohon maaf. teman sekadar orang baru yang masih merangkak.

Salam manis
- Eila -

7 comments:

  1. ay@kira said...
     

    a'kum areila,,,novel BPMA sy dh beli n dh khatam few times, memang best sgt2...pale otak awk memg geliga la...coz gune ayt yg sempoi2 je...ape2 pun, harap2 ade lagi novel keluarn tebaru dari areila soon =)

  2. Anonymous said...
     

    salam...huhuhu...sy still x jumpe lg buku nie a...sedih2......huhuhu...teringin sgt nak baca......

  3. secret said...
     

    hai areila.....novel kamo sgt2 best....xleh lupa setiap yang dibaca....best giler laaa.....best novel komedi romantik yang pernah dibaca......ader novel baru tak.........saya akan menunggu

  4. ein ucuk said...
     

    areila..novel ni sy da khatam 4x taw..hahaha..mmg btol3 besh..kalau awk bce la komen ie..sy btol2 nk knal awk ..sy pown ipoh mali gak..heheheeheh

  5. aireida said...
     

    hai areila...tahniah yer novel ni best sgt...sempoi jer ayatnyer...
    sy mule tertarik dgn novel awk pas bacer novel 2x5...terbalik sy ni bace novel ke 2 baru bacer yg pertama...huhuuuu....lps ni cpt2 tau kuar novel baru...tibe2 terase cam nk bangge jd anak kelahiran kejor yop kejor...heheheheeee...... tahniah!!!!

  6. ★ NuNa ★ said...
     

    seriously ,,, novel nie memang best ... i'll support youu :) buat novel banyak2

  7. Anonymous said...
     

    beratus novel dah baca...BPMA yang paling best...bahasa simpoi tapi mencuit hati...buatlah banyak lagi novel cam gitu ye!

Post a Comment